Äter färdigmat till lunch och skriver texter om sånt här.

 

Tänker på hur du pressar min handflata hårt mot min. Tänker på hur man skymtar ditt tandkött när du skrattar som högst, hur du drar handen genom ditt hår när du är fundersam, hur du sluter dina läppar precis innan du somnar och hur din andedräkt känns i min nacke när du ligger där alldeles tätt intill.

 

Det är meningen att bara jag ska se dig så.

 

Någon annan trycker din hand tätt intill sin. Du skrattar för hon får dig att skratta. Hon älskar hur det framhäver dina unikaste drag, ditt tandkött mot mjölkvita tandrader. Hon talar i gåtor, hon vill se den där gesten när du drar handen genom håret. Hon kysser dig kanske mjukare än jag någonsin kunnat göra, för att sedan se hur du somnar förankrad i hennes närvaro. Du viskar ord om tillit tätt intill hennes öra, hennes nackhår värms av din varma luft.

 

Och meningen är förlorad när någon annan får ha dig så.


Fredagsfavoriter

Kvarsittning.
 
Flygfoto.
 
 
Hur man blir cool.
 
 
 

En nuggets mot en cigg.

Skrivet på bussen på 5 min.

 
Det kommer en dag när himlen trillar ned. Alla stjärnor likaså och dem förlorar sin glans när de faller likt damm ned på dina axlar. Makrokosmos tappar sin eviga mening, galaxerna har liksom förlorat sin självklara plats. Det haglar kometer dem träffar dig rätt i maggropen. Fryser så du skakar, fingertopparna sticker av den yttre rymdens kyligaste vindar. Evolution, revolution, världen har trillat ned så vad spelar det för roll. I ett svart hål ligger du begravd av stoft och solens strålar når dig aldrig där.

Puss!

100 personer har läst mina texter idag. Efter bara 6 dagar!
Tack. Bästa motivationen att börja skriva igen. Puss på er alla.

En fin onsdagssak.

"She come home from the hospital after her father passed away covered in tears. I started crying and kept asking her: "What can I do for you? Tell me how can I help...", and she looked up at me and said: "Just hold me, 'cause you're the only thing that can fix me right now.""

 
- Chris Martin om inspirationen till Coldplay-låten Fix You.

Lesson learned.

Jag sitter på en bänk i en förortsvillastad och jag håller på att dö. Jag har spätt ut mitt blod med champagne sen klockan var gryning och jag har rökt något som jag inte kan stava i det här tillståndet. Och någonstans på St:Eriksplan ligger mitt hjärta hårt pressat mot asfalten, under nattbussen.

För en timme sedan var allting bra. Mitt huvud tungt mot din axel, dina fingrar i mitt hår, vita kläder, studentmössor fyllda av hopp och våra kroppar fyllda på berusning. Du hade fått mig och jag hade fått dig. Just precis i den här sekunden, här, på varsitt klibbigt nedspillt bussäte kändes allting så jävla bra. Och du ler mot mig. Och jag ler tillbaka.

Men ett sms senare och allting havererar. "Kom" lyser det på skärmen och jag kan knappt tyda det i min dåsiga dimma mellan klibbigt ögonfranslim. Från personen som jag döpt till TÄNK INTE TANKEN i kontaktboken, personen som lovat men aldrig hållit. Det tar inte många sekunder och jag står plötsligt vid första bästa tunnelbanestation mitt i Stockholmsnatten. En reva i min gräddvita studentklänning från sekunden jag slet mig ifrån dig. Och en reva i mitt hjärta.

 

Och jag åker till den person som bett mig att komma. Men den enda bild jag har på min näthinna, den har liksom etsat sig fast och tänker aldrig lämna, är hur du pressar dig mot bussfönstret och dina tårar hotar att tränga igenom fönstret ut till mig och trilla ned på gatan. Ett ständigt tryck över mitt bröst, någon liksom vrider ur det likt en trasa och jag lovar att snart kan jag inte andas mer. Och jag sitter bredvid den här idioten som bara vill se mig när det passar och jag som aldrig brukar vika mig. Jag känner mig så jävla dum och jag ringer dig säkert hundra gånger på en minut. 


Tusen signaler senare och en jävla massa sms som jag vet att jag kommer skämmas för imorgon och inboxen ekar fortfarande tom.

I den stunden är jag säker på att mitt förstånd och min förmåga att känna någon som helst jävla ting igen har förlorats i samband med att jag sätter mig på den där gröna linjen påväg mot dig. Så jag tänker att nu har jag ändå fuckat upp precis allting så jag röker hårda djupa bloss och blir hög och allting släpper för en sekund. Jag sitter rakt upp och ned på trottoaren och gråter och det svider i hela kroppen.

Men jag reser mig upp igen. Tar av mig klackarna och går barfota tillbaka till tunnelbanan. Gruset skär mot mina ömma fotsulor och det tjuter i öronen. Men jag går rakryggad och på något sätt har jag förstått. Jag måste ta mig ur det här själv. För jag har fuckat upp det. Fuckat upp det något alldeles enormt och om det är någon som inte ska gråta - så är det fan jag.


En gammal

Vill gräva ner fingrarna i snön tills jag inte känner något
Somna i en främlings säng utan att tänka på följderna
Undra om han med en bajsfläck på höger kind har en bomb i sin väska
Eller en bomb i sin bakgrund
Vill ta hand om någons barn i hemlighet
Jag vill så gärna kunna säga "jag älskar dig"
I love you
Ich libe dich
Med barnsligt utal högt till hela världen
Jag och mitt ego har en tragisk lovestory bakom oss
Jag vill så gärna låstsas att allt är som vanligt

All that body all that face all that grace

 
 
- Lana Del Rey. Fantastiska kvinna.

Längesen

Mina minnen höll mig uppe varje dag
Du är som att andas för
Jag gav aldrig upp dig när du försvann
Långa dagar blev till nätter sen till år

- Lars Winnerbäck ft. Veronica Maggio

Blind: utkast 10:04

Och jag tänker att,
jag vet inte vem jag är längre
med dig.
 
Vänder mig om,
ser dig med andra ögon än
någonsin förr.
 
Undrar om,
det kanske alltid varit såhär,
att jag bara inte sett.
 
Kämpar med tanken,
om att slita mig loss,
men,
vaknar i samma säng som förr.

Fredagspepp


Veckan var förbi på ett ögonblick, somnade på måndag kväll och vaknade på fredag morgon. Tänk om det kunde vara så, tänker ni. Precis så var det den här veckan, tänker jag. Det är ju värt att fira med en flaska vin. Eller två. 
 
 Och vad fint att ni fanns kvar. Hur är det ens möjligt. Det är faktiskt också värt en fredagsskål!

Hej.

Och här hamnade jag igen. Alltså, egentligen vet jag inte vem jag är emellanåt. Minns inte när jag skrev hjärtskärande dagbok sist, när jag antecknade en tanke mitt på ett slumpmässigt bokuppslag, skrev ned en fin rad från en ännu finare låt på ett skrynkligt kvitto eller när jag vaknade mitt i natten och hade drömt något så bra att jag bara var tvungen att låta mobilskärmen blända mina sömngrusiga ögon för att göra en liten anteckning. Jag minns inte. 

Detta har naturligtvis drivit mig till vansinne vissa tidiga mornar när jag trängs som vem som helst på pendeln. Tänker att alla dessa tankar jag har, alla dessa meningar jag bara skriver rakt upp och ned i huvudet när jag väntar på bussen, är det verkligen meningen att dom ska försvinna ut och lösas upp med alla andra tankar som kretsar kring måndag till fredags jobb, hur ont det gör i knät fortfarande efter 7 månader, vad min syster gör, ska jag dricka vin fast det är tisdag-tankar. Nej. Det känns inte rättvist. Inte mot mig själv och absolut inte mot mina innersta funderingar. 

Kort och gott. Jag har inte skrivit en rad i den här diffusa blogg-helvetes-världen på år. Flera år. Men här är jag och jag tänker skriva igen. Hoppas ni är kvar där ute någonstans. 

Puss.


RSS 2.0